Selasa, 24 Disember 2013

Everything Will Be Okay :) 2014 Coming !! OhhYeahhh!

Assalamualaikum :) hyehye awakk semua !!
Daa lama aku takk update blog niyy kan? Serius, rindu nakk update semua cerita :)Actually, sekarang niyy semua benda aku rasa dah tak betul. Aku pun tak tahu kenapa aku boleh rasa macam tuhh . Anyone? Boleh takk bagitahu aku kenapa aku boleh rasa macam tuh?Ahh, serius talk, memang susah sangat aku nak lupakan mamat mantul tuhh. Nak aku mention nama dia?? hahah. Nanty aku mention…Btw, bab nakk melupakan orang niyy, aku agakk benci sikit. Tak boleh ke mamattuh buat sesuatu untuk buat aku benci secara automatikk pada dia? Haisshhhh! Susahh aku macam niyyy :3 Ahhh, Muhamad Amirul Aiman!! Kau cabar pendirian aku tau takkk? -_- benci kauu! Memang susah kan nak lepaskan orang yang dahh 2 tahun sesat dalam hati aku nii. Stupid :( Ya Allah . Tolong aku … haishhhhhhhh! Damn! -_-
   ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Haa, nakk tukar mood sikit. Tadi mood aku agakk bangang sikit :D tapi sekarng tukar mood happy .
^_^  Alhamdulillah. Setahun sudaa aku dan dia :/ macam tak percaya jeaa kan? Huahuahua . aku sebenarnya nakk jadi single :( aku nakk bebas . bukan aku maksudkan yang aku dah tak sayang dia, Cuma aku nakk jadi macam orang lain. Bebas dari masalah cinta monyet yang agak bodoh niyy :<Tapi , bertahan je lah selagi aku boleh bertahan dengan dia :) Actually, aku takk patut pun couple dengan dia dulu. Boleh dikatakan yang aku niyy penyemakk hubungan orang :/ agakk terukk kan ?
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Haishh. Yang niyy mood aku triple happy…Alhamdulillah, tak turun kelas. 5A masih lagi buat aku berada di kelas yang teratas. 2013, byebyebye!! Welcome 2014 :) Whahhaha. Harap boleh capai segala azam aku untuk tahun 2014. In Shaa Allah ;)

#NUR AMIRA ADILLA RAMLE#


Jumaat, 1 November 2013

Exam + Husband + Crushh = Ahh, Serabut Aku Jadinya -..-

Assalamualaikum . . . I’m come back here :)
Hyee youallss ! See, aku kembali setelah habisnya exam yang membingungkan otakk niyy . adushhh, aku takk tahu lah apa jadi dengan markah exam aku niyy . Jawab pun entahh hape-hape aje. Result pun takk gempakk mane ~..~ serius, amat mengecewakan. Aku hanya dapat 4A aje tahu taa? My beloved mama dah bebel kenapa dapat 4A aje :3 Haihhh!! Exam dahh habis, ingatkan bolehh lah nak merdeka :/ tapi, I’m PBS victim . So, exam tuhh tak membawa impakk yang besar untukk aku rasa bebas . hmm, tinggal berapa hari aje lagi aku nakk habis sekolah sesi 2013 .. OMG !! sayangnya nakk tinggalkan tahun niyy . banyak kenangan dalam tahun niyy , tahuu ? ahh , takk sanggup aku nakk cuti :( aku rela takk cuti okk ?
 Exam Storyy Was Finished :3

Okayy now …
Nakk aje aku seru nama dia . Ya Allah , rindu sangat dekat Mr.Senget aku tahuu ? dia takk kesahh ke pasal aku ? mana sikap ambil berat dia tuhh ? Ahh , aku niyy kenapa perlu nakk cari perhatian dia . Biarlaa dia . Seminggu lebihh tak contact dia . Aku tengokk dia happy tanpa aku . Aku aja yang risaukan dia . Aku nakk dia ada disisi aku sekarang . Tapi hakikatnya aku takk bolehh buat dia sentiasa ada untukk aku . aku perlu ingat yang dia bukan milik aku selamanya . Sayang? Mana kau pergi niyy? Aku rindu kau sangat sangat . Seminggu lebih aku hanya tengokk kau dari jauhh tau ? aku tahu kau happy tanpa aku . Sedangkan aku ? Hmm, memang aku selalu nampakk happy aje , kan ? tapi ada kau tahu tuhh semua topeng aku ? aku taknak orang lain perasan yang aku tengah down. Aku nakk menangis pun dahh tak bolehh . Airmata aku dahh kering hanya sebab kau :/ Thankss sangat buat aku macam niyyy . Aku hargai !! :)
MyBelovedHusband story Was Finish :3

Okayy next :)
Dear crush ? kenapa aku rasa kau makin dekat dengan aku ? cukuplaaa . aku dah berhenti suka kat kau . aku rasa takk selesa bila kau selalu ada dekat dengan aku walaupun kau hanya perhatikn aku dari jauhh . ohh !! Kau tahu taa yang aku rasa kau niyy dahh macam Stalker tahuu ??? Tolonglaa . aku dah tak harap kau jadi yang istimewa dalam hidup aku sebab aku dahh ada orang yang amat istimewa dalam hidup aku . dan aku takkan lepaskan dia !! Aku Cuma nakk berkawan dengan kau aje . tolonglaa jangan beri aku harapan yang setinggi Gunung Everest dan jangan beri aku peluang seluas Laut China Selatan untuk aku dekat dengan kau :) please ? aku tahu ramai lagi yang suka kat kau walaupun kauu tuhh takda lahh Handsome mana :3 Serius aku katakan. Kau takk handsome , tapi aku tertarik kat kau sebab perangai gilagila kau tuhh !!
Crushh Story Was Finished :3

Byebyebye !
Status Hati : Kecewa dalam diam :/

Assalamualaikum readers 


Jumaat, 18 Oktober 2013

Saya Mangsa PBS . Final Exam ? =D

Assalamualaikum ^_^ heyy you ? Jawab salam dulu ! hewhew .

Final Exam ? Settle PBS ? Ohhmy Allah! Sungguh aku katakana , ianya membebankan kepala otak aku yang takk berapa cerdik niyy . Final Exam lagi berapa hari jee . Seramm niyhh *Gaya Jai Cakap* . btw, aku semestinya lemah dan lemas dengan subjek Sains . Lemah selemahnya , tao ? Siapa bolehh ajar aku ? Mehh IM aku kat Facebook . hewhew . Guru tusyen percuma diperlukan sekarang . Hahaha *Ketawa gaya Syaitan Baik*
Exam exam , kenapa kau muncul disaat kiteorang mahu gembira di akhir tahun ? Takk apa . Aku harap dapat lahh capai target aku untuk final exam niyy . Amin !! Korang doakan aku , tau tau ? Terima kasih ..
PBS ??!! What the fishhh ??? Erghhh ! Lagi menggerunkan , tao ? macam mana BI aku nak capai band 6 niyy . Speaking pun takk lepas . Siapa boleh ajar aku speaking ? hmm, yang aku tahu skipping aje . Skipping best , speaking jahanam . Lagi satu , cikgu niyy pun , cakap nakk buat public speaking , time tuhh jugak nakk . macam lahh otak aku niyyy berjalan dengan lancar . Buatnya time tuhh otak aku tengah takk betul ke , bengong kejap ke , memang susahh nak piker time tuhh … Pasrah jea lah kalau tak dapat band 6 pun . janji dahh usaha !! Yeahhh !!





Haa, kami mangsa PBS :3 Tasuka tasukaaa !! Btw, it is my beloved classmate :*
Okayy, cuba korang try tengokk gambar yang kat kelas tuhh :3 Yang depan sekali , muka macam bajet bajet tuh kan , nama dia Jamalul Najmi . Dia yang selalu ceriakan kelas kami dan dia jugakk yang selalu kecohkan kami dengan lawak dia yang bodoh dan bangang tuhh . Please jangan kawan dia !! Ini Amaran ..
*Sebangang dia pun , jangan main-main , dia pandai speaking and pandai dalam mathematic ! Superbb !*

Okayy , finish story for today . So, time for study smart . Ya Allah . Semoga dipermudahkan segala urusan . Amin :) Byebyebye , goodluck kepada yang akan menjalani peperiksaan :)


Assalamualaikum awak awak dan awakkkk !!!

Selasa, 15 Oktober 2013

PEMBORONG PRODUK THAILAND :)

Hi Korang :) harini Dilla nak share pasal produk dari thailand and Dilla kenal pemborong nyaa:) Dia jual murah sangat !!! dia jual dgn harga borong paling rendah di pasaran :) okay antara barang2 nya ialahhh :-

Sabun Susu Beras :)


Arche Cream :)

Shisheido Mask :)

Lip Mask :)

Lip Tint :)

Eye mask :)

Vitamin E Hair serum :)

Dia jugak ada jual IBU PUTIH SECARA BORONGGGGGGGG!!!!!


Okay so kalau korang nak borong korang boleh contact dia tau ;) RADEN 0127748065 :) BOLEH WHATSAPP DIA LAJU2! HEHEHE OKAY BYEEEE :)

Sabtu, 12 Oktober 2013

Program Power Minda The Best

Assalamualaikum :) Hyehyehye . Jawab salam dulu tau tau :*

Okayyy, last week aku ada pergi Program Motivasi Speed Memories . Best gila , tao ? hahaha, dari pagi sampai ke petang kiteorang kat sekolah . Penat sangat sangat :( Tapi , nasib baikk best . Masa balikk kiteorang banyak amek gambar !! Tapi apakan daya , tak berkesempatan nak amek gambar dengan penceramah tuhh yang muka ala-ala ND Lala . Hahaha . Serius muka macam ND Lala . Terkejut oden tengokk :3 haha .

Tapi aku paling suka part dengan Coach Hazz :* Kacak + Comel leww dia tuhh :D hahaha . Okayy , Stop here !!  mehh layan gambar pulakkk :* Bila kiteorang dah mula bergambar , segala watak akan berubah ^_^













_ The End _

Rabu, 25 September 2013

Stay Cool Tegar Septian :)

Assalamualaikum . Kalau awak Islam , sila jawab . Hewhew :)

Haaa, dahh hampir sebulan aku takk meng-hupdate blog niyy . Adushhh ! Pemalasnya aku niyhh . Btw, siapa kenal Tegar Septian ? Siapa yang takk kenal ? -,- haha , ketinggalannya awakk :P Btw, harituhh Tegar ada datang ke Malaysia *rasanya lahh -,- Dan semestinya ramai yang dah tengokk kemunculannya di program tv Malaysia :D takk terlepas juga di radio yang mengambil beliau sebagai tetamu :) Ohhkay . First time tengokk Tegar di youtube , perkara pertama yang terlintas ialah “ Budakk niyhh !! Comelnya” haa. Lebih kurang macam tuhh laa :D haha .

Serius, Tegar memang comel :D beliau popular dengan lagu ‘Aku Yang Dulu Bukan Yang Sekarang’ . Lebih 8 juta orang yang menonton video beliau di youtube :) * maybe laa :3  Best , kan kan ?? Dia baru jee menyambut hari lahir yang ke-12 :) Dahh besar pun dia :) Btw, stay comel lagi . hewhew .

Dari seorang Pengemis :) Kini dia seorang yang popular di Indonesia dan Malaysia juga . Dengan kelebihan yang ada , dia manfaatkan dengan sebaiknya :) Bakat yang dipupuk sejakk kecil kini berguna untuknya :) Berkat tunjuk ajar ibunya yang tercinta , dia telah mencipta nama yang besar dalam industri muzik . Semoga terus berjaya :) dan tidakk lupa diri :)



Siapa yang pernah jumpa Tegar Septian ? Sila angkat kening belahh kiri dengan pantas :p Hahaha. Okayy , teringin jugaa nak jumpa Si Cilik niyy . Okayy , dia jugaa seorang yang agakk gila-gila , tahu ? hahaha, comel aje dia joget :* Sekarang, dia inspirasi ramai orang . Bait-bait lagu yang dinyanyikan , sememangnya menyentuh hati dan membuatkan kita terfikir akan kisah hidupnya :)

Haaa, dahh sudahh !! Cukuplaa !! Kalau nak cerita pasal Tegar Septian , memang sampai bila pun takkan habis , kan kan ? Odenn pun dahh penat nakk menaip panjang :D So, dengan ini aku menutup tirai bicara ini dengan kata-kata semangat untuk Tegar :) *Macamlaa Tegar tuhh nakk layan blog aku niyy . Choyyy gitu :3

*Hekhemm *betulkan microphone* . Haa, dahh okay pun mic niyy . So, saya AdillaRamle, mengucapkan tahniah kepada Tegar kerana berjaya menaikkan nama dalam industri muzik dan telah dikenali ramai . Semoga terus berjaya dan bersemangat :) Okayyy ? Hahaha .
Okayy , byebyebye !!! Penatt nyewww ! hahaha . Assalamualaikum .


Yang Benar : AdillaRamle ( Peminat Tegar Septian ) 

Jumaat, 13 September 2013

Lu Kawan Wa , Faham ? :)

Assalamualaikum . Kali niyy, takde daa surat yang panjang untuk crush :3 aku dah berhenti mengejar sesuatu yang tak pasti :) okayy, new storyy ~ Read slowly ..

Beb? Alhamdulillah, wa contact balikk member baikk wa . hahaha, aku ingatkan dia dah taknak kawan aku. Rupanya dia busy lew dengan SPM. Takk percaya aku berkawan dengan budakk besar? ^_d hewhew. Nakk tahu nama dia ke idokk ? Btw, diaa idokk lew hensem mana :3 tapi still boleh buad aku rasa macam nakk cubit-cubit pipi dia . hewhew. Dia budakk sengal sikit, lurus pembaris sikit.  Asal aku cakap dia busy body ajee, dia cakap "okay" . Tu ajee. Ohhmyy , terlalu lurus -.- Nakk gambar dia? Hmm, InsyaAllah akan di upload kejapp aje lagi .

Dia kawan baik aku :) Serius aku paling selesa kawan dengan dia . Dia selalu buat mood aku down  :/ sengal aje mamat tuh . Apa-apa masalah mesti dia orang pertama yang tahu . Actually, baru setahun aku kawan dengan dia . tapi dah cukup untuk aku kenal perangai dia yang agak serius tuhh -,- sumpah takk suka time dia serius ! Tapi, kalau dia dah happy ? Ahh, takk ingat dunia !! Btw, kita kenal pun sebab aku jadi orang tengah antara dia dan TOTTT ~ Hahaha, dia minta tolong aku :D so tolong aje lah . . Hahaa, senang aje kan nak dapat kawan baru? Dia open gila :D sebab tuh aku nak berkawan dengan dia :) perangai sekepala dengan aku :) hohoho, kalau dah jumpa ? MasyaAllah, pendiamnya dia toqq ! Macam perempuan melayu terakhir -.- *tak baiknya aku kutokk dia :* hahah



Muhammad Zaidi ? Dengan ini aku mengishtiharkan , kau adalah kawan baik aku untukk selamanya !! :) Ada Faham ? hahaha . Lu kawan Wa dan Wa kawan Lu ! :D

Okayy, yang lain ? please jangan rembat kawan wa ! Itu amaran . dan jangan sesekali buat dia down . lu tahu laa apa nasib lu nanty :3 kbyee. wa chaw dulu ~ Assalamualaikum .

Jumaat, 23 Ogos 2013

Saya Yang Salah :')

Mungkin kau akan sedar yang aku suka kau .
You're my crushh , PASTI RAHSIA :)

Assalamualaikum and hello ? Hewhew, dahh lama sangat aku taa update blog aku yang daa agakk berhabukk nih :0 Alahai ...
 Sebelum nihh, pernah aku ceritakan pasal Crush aku :/ Btw, aku daa stop stalk dia. Aku nak try lupaka perasaan suka aku pada dia . Sekarang, aku cuma nak lari dari pandangan dia. Nak lari dari bertentang mata dengan dia. Nak lari dari melihat senyuman dan gelak tawa dia :) Dia bukan untuk aku, dan aku bukan untuk dia. Setahun lebih aku simpan perasaan suka aku pada dia. Setahun lebih aku stalk dia. Aku rapat dengan Ex dia. Dan aku rapat dengan member  dia. Member dia ramai kenal aku. Ahh >< Apa aku niyy ? Aku dah cuba buang perasaan suka pada dia :) Alhamdulillah . Hampir berjaya .
Baca bawah niyy :D hehew ..

***********************************************************************************

Dear Crush,
Mungkin susah untuk aku lupakan rasa suka aku yang aku simpan selama setahun tuh pada kau. Betapa lamanya aku pendam perasaan aku :') Sekarang, tak perlu lagi untuk aku perhatikan kau dari jauh untuk tengokk kau bahagia. Aku tak layak untuk kau dan kau tak layak untuk aku. Adil, bukan? Aku bukan nak berlagak yang aku nihh macam perempuan rebutan ramai. Tapi bila kau dah perasan yang aku ada rasa suka pada kau, aku rasa aku daa tak perlu ada perasaan tuh. Segalanya akan aku buang jauh
dari hidup aku. Mungkin kau tak tahu, sejak dari form 1 lagi aku stalk kau. First time tengok kau, aku boleh tahu yang aku memang takkan dapat kau. So, aku hanya dapat
tengok kau dari jauh. tu aje :')

Dear Crush,
Walaupun aku daa couple dengan orang lain, tapi aku still berharap suatu hari nanty kau akan tahu perasaan aku pada kau. Tapi, tidakk sekarang. Aku rasa, daa sampai masanya  untuk aku lupakan hal itu. Aku dah ada orang yang setia dan pandai buat aku bahagia. Kalau dulu aku cakap aku nakk kau tahu perasaan aku, sebab aku nak kau lihat,  Aku couple macaam mana sekalipun, aku tak bahagia :/ Tapi sekarang aku bahagia, Crushh :) Dia jaga hati aku elok-elok. Walaupun kadangkala dia terpaksa buat aku menangis :') Aku sayang dia. Tolong aku :) Tolong jangan ganggu kestiaan aku pada Senget. Selama hampir 9 Bulan aku pertahankan hati aku untuk berpaling dari yang lain. Tapi bila hdirnya kau kembali dalam hidup aku, aku rasa kesetiaan aku akan tergugat jugaa :/ Kau buat aku rasa yang Senget tuhh daa tak guna bagi aku . Damn !!  Aku sayang Senget aku. Tolong aku. Kembalikan kesetiaan aku yyang dulu :') Aku nakk lupakan kau :/ Buat apa aku simpan perasaan niyy sorang diri.  Crushh? kalau tepuk sebelah tangan, kadang-kadang bunyi, kadang-kadang tidak :D Walaupun aku hanya bertepuk sebelah tangan, aku daa rasa puas .

Dear Crush,
Aku harap sangat kau tak perhatikan aku macam mana aku perhatikan kau dulu :') Aku nampakk yang kau selalu ikut aku. Aku perasaan yang aku kadang-kala diperhatikan dari jauh. Adakah itu engkau ? Ahh, harap bukan kau :') Dan, sekali lagi aku tegaskan disini, yang aku akan buang nama dan perasaan aku pada kau untuk selamanya. InsyaAllah :) TerimaKasih  sebab kau hampir tahu perasaan aku pada kau. Tapi, semua tuh dah terlambat untuk kau tahu. Sayang sekali :D hahaha . Harap kau bahagia :)

***********************************************************************************

Tengokk, panjang takk surat untukk Crush aku ? :D hahaha . Poyo gilaa ~
Now, baca pulaa KATA MAAF aku untuk Mr.Senget :D

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sayang,
Saya mintaa maaf sebab hati saya pernah berpaling pada yang lain. Awak pernah tahu pasal nih :D Awak marah saya sebab awak tahu yang saya ada suka orang lain.  Saya tahu, saya penyebab awak jadi macam dulu. Awak stress dengan adanya saya dalam hidup awak, kan kan? Saya bukan manusia sempurna Senget :) Saya seorang perempuan, hati saya tak kuat pada godaan :') Saya pernah bgtau awak benda tuh. Sekarang, saya akan cuba untuk setia pada awak . Hanya awak sorang :) Terima kasih buat saya menangis, terima kasih buat saya bahagia :) Saya selalu jugaa buat awak marah . Buat awak rasa tak puas hati dengan kelakuaan saya . Maafkan saya, itu memang diri saya. Mintaa maaf jugaa sebab saya tak pernah nakk berlembut dengan awak. Selalu nak marah awak. Selalu nakk cari salah awak. Saya tegur awak macam saya nihh tak pernah buat kesilapan :') Yee, saya mengaku saya begitu. Tapi saya tegur awak sebab saya nakk yang terbaik untuk awak . Saya minta maaf Senget :') Hati saya kini milik awak . Tak ada siapa yang akan ganggu hubungan kita. Hanya Allah yang dapat pisahkan kita :D Okayy ?

Sayang,
Saya nakk awak sorang :) Awak Senget saya. Awak jugaa Sengal saya ! Saya sayang awak lebih dari awak sayang saya :D Thanks untuk 8 bulan kesetiaan awak pada saya . ILOVEYOU SENGET !!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hahaha, habis sudaa kata maaf aku untuk Mr.Senget :D
Jadinya, yang berjaya di carta hati aku ialahh Senget !! Yeahh . Sayang Senget laju-laju . Hewhew :*

Kbyee, Assalamualaikum :D

Sabtu, 10 Ogos 2013

Raya Raya Raya :-) Seronokk ^_^

Assalamualaikum :) hyee everybody ^^v

Btw, sekarang tengah cuti raya , kan ? So , sudah semestinya aku kebosanan yang amat >,< cuti 2 minggu terasa lama .. Apa bendakahh semua ni ? Actually, awal-awal lagi aku dah rindu senget aku -,- Serius, rindu gilak veveng kat dia . Hmm, bosann meyhh. aku ingadkan stay kejap aje kat kampung -.- rupanya seminggu aku kat kampung ? Ahhhh ! apa benda yang aku nak buat niy ? Lagi satu, aku rasa maacam dahh jadi KAMPUNG GIRL ajee :3 Ahh ..
Semua ini poyoo , tao ? And then , first time aku masak sambal tumis menjadi ^^v Jyeahh. Selama niy aku buad sambal tumis takk pernah nak jadi ^^ sekarang dahh pandai sikit . Alhamdulillah . Itu pun atas bantuan kaklong den yang tersayang :* hahaha

Rayaa ? Alahai, raya tahun nihh agak membosankan :( takk tahu lew kenapa . Btw, aku nakk masukkann gambar raya aku kat sini xP hahaha, boleyy kan? Kalau takk boleh pun, aku kesah hapee? xP

Setiap gambar ada ceritanya, right ? okayy. one by one aku ceritaka tentang gambar dibawah ...


Si Cantik Manis nihh aku laa . hahaha . Time orang pergi sembahyang raya, aku sebokk nak bergambar ^_^


Okay . 3 DARA PiNGITAN YANG HAMPIR MENJADI REBUTAN RAMAI ^^ HAHAH


Okayy, kami happy family :-) Silaturahim yang terjalin tak akan putus :) InsyaAllah .


Keluargaku ! Kebahagiaanku !


Mama & Abah yang tercinta :*


Aku dengan abang sedara yang agak machoo gitu :3 hahaha . With my beloved akak :)

Kbyee. Sampai disini sahaja :) Assalamualaikum ^^

Jumaat, 2 Ogos 2013

Byebye Ramadhan :< Assalamualaikum Syawal ^^

Assalamualaikum :D

hohoho, macam takk excited lah pulokk aku nihh kan? haa? -.-

Raya Raya Raya !!! Beb , tinggal berapa hari jea lagi nak raya . So, dengan ini aku ucapkan Selamat Hari Raya :)


Budakk kat dalam gambar tuhh nak mintaa maaf kalau ada salah silap :) maafkan dia, okayy? ^_^


Okayy :D Next time aku update lagi :) byebyebye .. ^_^ Assalamualaikum :*

Sabtu, 27 Julai 2013

Sabar Dan Berserah :')

Assalamulaikum :)
dah lama gila aku tak update blog nihh, tao? tangan aku nih pun rasa gigil aje menaip -,-

Okay dah 3minggu aku tak tengok blog, aku tak blogwalking ang sebagainya :) Dalam masa 3minggu juga aku diimpit pelbagai masalah :)
Alhamdulillah, aku masih boleh bersabar, sebab aku tahu dugaan nih takde lah besar mana :) Allah sayang aku sebab tu dia uji aku :/

Senget, aku minta maaf sangat-sangat. Aku tak tahu kenapa aku perlu buat kau macam nih :/ hati aku tak kuat pada godaan, dan aku pernah cakap kat kau macam tuh .
Senget? kau kawan aku, kau pakwe aku, kau bakal suami aku, kau bakal imam aku :') Aku harap hati aku kuat untuk teruskan hubungan dengan kau :)
Kau buat aku bahagia :) Alhamdulillah . Dulu, kau semangat aku , kau hadir untuk beri semangat pada aku. kau bantu aku untuk bangun time aku benar-benar jatuh :/
Thanks :* Sekarang , kau pakwe aku dan aku makwe kau :D hewhew. Awak bakal imam saya dan saya bakal makmum awak :)

* Dear crush?
kenapa kau hadir dalam hidup aku? aku benci kau lew! lagi-lagi kalau kau senyum -.- makin bertambah benci aku . boleh taa kau main jauh-jauh dari aku ?
Makin aku jauh, makin kau dekad .. Mengong apa kau nih?

* Dear Senget ?
Maaf sebab saya selalu buat awak rasa marah, sedih, risau dan sebagainya :') saya tahu saya bukan perempuan yang baik . tapi saya tetap nak jadi yang terbaik untuk awak Senget :)
Dan lagi satu, saya tak pernah sekali pun nak buad awak terasa hati atau apapun lahh -,-

Kbyee, Assalamualaikum :)


Jumaat, 12 Julai 2013

Bestie aku dah Tua :*

Assalamualaikum :) hewhew.



hehe. Hari nihh aku just nak wiah HAPPY BIRTHDAY kat NURAINA SYUHADA RAHMAT !
haa. nihh nak mula sayu jea nihh . Apa pun. Congrates beb ;) dahh 14 tahun kau sekarang. Yeahh, kau tua dari aku !! haha. Actually, aku nakk jumpa Aina .. Serius rindu ! Eshh..

hmm, wahai anak paksik RAHMAT ? bila nak jumpa kau doe ? aku dah rindu gila mayat dah ni -..- kau tak hingin nak jumpa aku ehh?
okayy, aku sedar aku nihh perasan orang rindu kat dia *krikkrikrik krikkrik* hahaha . LOLSZ !

NURAINA SYUHADA BINTI RAHMAT .. Alhamdulillah 14 tahu dah kau hidup kat dunia Allah. Aku doakan kau berjaya dan bahagia dunia akhirat :)
dan aku harap persahabatan kita kekal ke Syurga Allah :') Miss you Aina . Thanks sebab kau buat aku happy walaupun kau jauh dari aku .. dengar suara kau pun aku dah boleh gelak guling II.
aku pun tak tahu kenapa dengan aku. Sawan maybee ? =..= ohh kayy ! Aina Syuhada ! kau kawan aku dan selamanya kau tetap kawan aku yang terbaik dunia akhirat :*
Sayang kau doe . Mehh bagi kiss sikit . muahh muahh ! *pipi kiri, pipi kanan* Kbyee beb !

Ehh cop ! Aina, kirim salam pakcik Rahmat dengan mak kau tau :) *psst, lupa nama mak kau beb -.- hewheww .
tata, Assalamualaikum .

Ahad, 7 Julai 2013

Ramadhan Tiba Lagi ^^




Assalamualaikum :) hewhew .
nampak takk yang kat atas tuhh ? haaa, nampakk ke tidokk ??? kalau nampakk, mehh kita kelip mata 3 kali ^_< haha . PUASA dah nakk dekat lah wehh . Puasa tahun lepas dah ganti ke belum ? hewhew . Actually, aku takk sabar nakk puasa :) Ada 3 sebab kenapa aku suka gila bulan puasa ^^

1. Takde perhimpunan harian tetengah panas ^_^
2. Boleh balikk awal ^_^
3. Boleh makan banyak2 time berbuka ^_^

haha, nampak tak permainannya ? Puasa tahun nihh aku berazam taknak ponteng :) tuh pun kalau boleh laa .. InsyaAllah laa kan ? Amin ~ hewheww . nakk jadi baik selama sebulan :) taknakk gosipgosip ! nanti habehh Pahala aku derma kat orang yang aku gosip tuhh =.=

Tata, Puasa jangan takk puasa ^_^ haha , Assalamualaikum !

Gelang Lai Lai :-3

 Assalamualaikum :)
                                                                          
Awakk, kita dapat gelang :) hahaha . yeahh ! dapat gelang ! btw, gelang nihh simple jea , tapi dahh cukup bermakna bagi aku. Warna biru putih . Cantik leww wehh ! Hmm, maybe bagi korang biasa jea kan ? whatever -,- hehe . Senget aku dah balik dari Sabah . Dia lepak rumah aku harituh . And , kesian gila kat dia :/ datang rumah aku jalan kaki jea :( kesiannnya ! jauh k jauhh .. takpe, dia yang degil . aku cakap tak payah datang kalau motor rosakk , tapi dia degil -.- hewhew . okay , Nampak takk yang dia rindu aku ? haha *poyo gila aku nihh*



Actually , time tuhh dia nakk hantar ikan masin jea . and then , 1jam lebih aku berbual dengan dia . Dari berdiri , then cangkung -..- lastly, duduk kat lantai :D haha .. Time dia nakk balik , dia tanya , tangan aku ada apa =.= aku cakap lahh tangan aku takda pape . time aku tengah tengokk tangan aku , dia keluarkan gelang tuhh ^_< hewheww , serius cuak aku seketika . and terus amekk gelang tuhh . gila excited aku kann ? hahaha . tapi takesaahh lah ! janji aku dah dapat gelang :) and thanks Senget sebab sanggup jalan kaki sampai rumahh waa ^_< haha, wa sayang sama lu ! kalau aku rindu Senget, semestinya gelang tuh yang akan aku pegang dan pakai :) Thankss Senget sebab berhabis duit untuk wa :D wa hargai pemberian Senget , and wa akan jaga gelang tuhh sebaik yang wa mampu >_^ okk ? haha . Senget , you my special one :) Insyallah, you will be mine forever :*
Kbyee, Assalamualaikum ^_^

Ahad, 30 Jun 2013

2 orang Budak Comey ^_^

HELLO ? ASSALAMUALAIKUM :)

ehh geng ? now, aku nakk citew pasal 2 orang budakk comel nihh :) hewhew .


Nazatul Akma :) Nurnilam Sari


haa, kenal taa ? okayy fine . takk kenal kan ? so , nakk bagitau lahh nihh . budak girls comeyy tuu adikk angkat kesayangan aku :) serius sayang diorang ;) diorang sporting gila :* 
actually, kenal diorang pun time aku jaga barisan budakk form 1 . hehe , peramah pulakk aku nakk tegur diorang time tuhh . haha. and lastly . aku daa rapat dengan diorang :) siapa kacau diorang, aku bagi lempang satu kali . haha . *okayy, bajet gangster jap* whateverr . aku nakk tengok diorang happy . jangan buad muka diorang tercemar dengan airmata :') hate thatt , okayy . kepada budakk comeyy+cun+ayu nihh , take care okayy, sayang ? jangan nakk notyy sangat :p hewhew . kak dilla always besides you alls . jangan malu nakk share pape kat kak dilla :) hewhew , buad jea kak dilla nihh macam kawan :) hehe . Btw, aku suka kalau ada orang nakk share citew kat aku . serius, aku memang suka :) haha . Siapa nakk kenal dengan diorang ? haha . maaf , mereka dahh berpunyaa .. Lolszzz .

okayy, saya sayang diorang :) 

byeebyee :* chaww dulu . Assalamualaikum . hehe .

Jumaat, 28 Jun 2013

Tips Menarik Kembali Lagi ^_^

Assalamualaikum :) hehe , I'm come backk . Actually hari nihh saya taknak  share pasal life saya . haha . sebab hari nihh saya nakk share kat you alls macam mana nakk mempersiapkan diri sebelum meluahkan perasaan pada si dia ^^ ada 5 tips disini . Actually , saya rasa mesti you alls dahh tahu kan ? whatever ;) nampakk muka saya macam kesahhh kee ? hee . okayy, stop mencarut disini . and now ?  tips mempersiapkan diri sebelum meluahkan perasaan kepada si dia bakal dikongsikan sekrang :*

1. Keyakinan
Yakin dengan perasaan you alls terhadap si dia adalah satu perasaan yang sangat ikhlas dan bukan kerana kesunyian ataupun tercabar dekk ketiadaan pasangan seperti orang lain .

2. Keberanian
Keberanian sebebnarnya didorong dengan perasaan yakin :) Apabila seseorang yakin, nescaya akan menimbulkan perasaan berani yang luar biasa yang mengalir dalam diri seseorang . kadang-kadang rasa malu dan ragu-ragu dengan tindakan yang dilakukan .

3. Jangan memaksa
Jangan sesekali mendesakk orang lain ataupun merayu dengan menangis atau meminta simpati, agar meeka menerima lamaran dan luahan hati anda . Cinta takkan kekal tanpa rasa ikhlas . Berikan si dia masa untuk berfikir :)

4. Terima Hakikat
Mempersiapkan diri untuk menerima sebarang kemungkinan yang bakal dilontarkan oleh si dia nanti . Andai cinta ditolok, jangan lahh you alls nakk meraung atau menangis meratapi hakikat tersebut . Just rilekks jea okk ? heee

5. Masa & situasi yang sesuai
Cuba pilih situasi dan masa yang betul-betul sesuai untuk berterus terang pada si dia :)  Jangan laa nanti membuatkan si dia terperanjat dengan pengakuan yo alls . Harus diingatkan , jangan tergopoh-gapah untuk meluahkan perasaan terutama ketika si dia berada dalam situasi yang tdakk baikk , ok ?

Alahmdulillah :) Akhirnya, 5 tips mempersiapkan diri sebelum meluahkan perasaan kepada si dia telahpun siap dikongsikan :) semoga ianya berguna pada you alls . Actually, saya pun pernah try tips nihh and alhamdulillah, berjaya :) hehe . Cuba lahh , okayy ? mana laa tahu boleh berjaya menawan hati si dia ^^ hehe.

#fiwweett -.- geng ? saya punya senget dah tinggalkan saya :') dia tinggalkan saya untuk seketika sebab sekarang dia dah sampai Sabah ! erghh . dia tinggalkan saya :)
hehe, untunglaa dia . okayy . byebye, Assalamualaikum geng :*

Budak nihh memang teringin nakk pergi sabah ! :'/ 

#siapa perasan ? entry kali nihh wa takk guna 'aku kau' tapi guna 'saya awak' ^^v peace geng !

Sabtu, 22 Jun 2013

I'm Still Blogging :3

Assalamualaikum awakkk :*
! well, sekarang nih aku busy gila . haha , aku nihh kan pelajar yang rajin ^_^ ohh, mohon jangan baca . nanti termuntah . hee , sekarang aku nak cerita pasal aku punyass result exam :) ohh tuhann ! serius teruk ok ? sedihh beb, sedihh ! *dahh pemalas macam mana nakk dapat result yang gempak ?* well, aku dahh mula nakk bersungguh-sungguh balik macam aku form 1 dulu :) serius, bila aku daa form 2 nihh, aku jadi leka dengan segala-galanya >.< ohkayy . aku nak jadi macam dulu . nak jadi budak baik . taknakk jadi gangster ! *gangster lahh sangat aku nihh* result aku teruk sangat doee ! pehh . siapa bolehh ajar aku sampai pandai ? err -,- okay kita stop story pasal kisah sedih nihh :’( nanty takk brutal laa aku nihh .
Btw, sampai sini jea lahh aku punya story :) budakk sekolahh laa katakan . serius memang busy .
 >,< untunglaa kakak² dan abang² yang daa habis sekolah tuhh ^__^ heee, tapi aku tahu , diorang pun busy jugakk , lebih busy dari aku, kan kannn ? hahahahaa . whatever :) actually, aku harituhh madahh nakk “ekcelii” jeaa dengan member aku . classmate aku, Zariq . Dia cakap ‘kau nihh takk habis-habis “ekcelii” kann? Geram pulakk aku doee . takkyah nak ekcelii sangat lahh” haha, kesahh pulakk aku kan ? actually , aku punya mulut, ada aku pinjam mulut kau nakk cakap actually ? haha, takde pun , okkk ? LOLLLLSZZZ !  actually kann , aku sedehhhh gila beb . bakkk kawan sorang bolehh ? nakkk luahkan perasaan aku katt siapa yang sudi dengar :’) #actually, aku rasa nakkk kawan baru lahh :( beb? , kawan jum ?

Okayy, akuu cawww dulu :) byebye peeps :* tata, assalamualaikum ^__^ hehe .



Jumaat, 21 Jun 2013

Saya Kembali Dengan Info :-)

Assalamualaikum :) hyeee .
wahhh, lama nya aku meninggalkan blog aku :') ohh, sayu hati dibuatnya ~ haha, LOLSZZ ! actually, aku kembali dengann tips menarik .
okayy, hari nihh aku TERrajin pulak nak bagi tips menarik kat korang :-) *takk berapa nak menarik laa* . at least ada juga tips berfaedah yang aku share kat sini :-) hehe . Okayy, tips ini di CopyKitten dari majalah NUR :-) btw, siapa yang nak tips menarik sila laa beli majalah NUR , ok ? serius semua tips , berguna :-) and then , kepada muslimah yang sukakan fasyen tudung terkini pun boleh tengok kat majalah NUR :-) hehe *aku nihh promote majalah NUR ke?* okayy, back to the point :) Today, tips untuk Mengawal Emosi akan dikongsikan kepada readers :* hehe ~

1. Tarik nafas sedalam-dalamnya, dan fikirkan akibat tindakan anda jika gagal mengawal emosi. Pastinya tindakan yang sia-sia :-) *think positive guys*

2. Fikir positif dan negatifnya jika anda gagal mengawal emosi, ini kerana bila kita gagal mengawal emosi, sikap kita akan berubah :-)

3. Fikir secara matang dalam menangani masalah terutamanya  yang melibatkan emosi :-)

4. Tenangkan fikiran anda terlebih dahulu sekiranya ia melibatkan emosi yang negatif :-)

5. Kembalikan segalanya kepada Allah , pastinya kita sering lupa padaNya ketika kita emosi . Makanya banyakkan istighfar untuk menenangkan diri :-) *Allah selalu ada untuk kita*

6. Minumlah segelas air putih untuk mengurangkan/menghilangkan emosi negatif anda :-)

7. Tanya pada diri sendiri, apa yang anda inginkan dalam setiap apa yang dilakukan, jika gagal, mungkin ada kesilapannya . Melalui cara tersebut anda boleh tahu dimana kelemahannya dan membantu mengawal emosi yang tidak menentu :-)

8. Setiap apa yang dilakukan tidak semuanya akan berjalan lancar . Justeru anda perlu bersedia daripada mental dan fizikal untuk apa sahaja dugaan :-)

9. Ikhlas dalam melakukan apa saja  . Kerana jika anda ikhlas anda tidak akan berasa tertekan jika sesuatu yang anda lakukan gagal :-)

10. Dalam fikiran anda , anda sudah mempunyai beberapa plan jika apa yang anda lakukan tidak berjaya, justeru emosi anda dalam keadaan terkawal :-)

11. Luahkan masalah anda , ka;lau anda tidak suka luahkan kepada orang, maka luahkan lah kepada diri sendiri , cubalah bermonolog dengan diri sendiri  :-)

12. Redha dengan segala ujian , kerana setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya . Dengan sedikit redha anda dapat mengawal emosi anda :-)

13. Berlakulah adil kepada diri sendiri dan keadaan :-)

okayy, Alhamdulillah ;) selesai sudah 13 tip Mengawal Emosi :-) kalau nakk tips lagi kena tunggu laaa yee ? hehe :) noww, I very busy with my homework . Seriusly , I will miss my blog badly :* erghh !
Sudahh , nakk sayu bagai pulak aku nihh :D hehe, okayy . got to go now :) kbyee :) Salam sayang penyapu dari Dilla kepada readersnya xD hehe :*


okayy, bergaya kan aku ? blablabla -.-

Sabtu, 8 Jun 2013

Cry again :'(

Bismilahirrahmanirahim :)
Assalamualaikum . Heyy , I'm come back :'(




hmm, kenapa senget buad wa macam nihh ? kalau nak bergurau pun agak agak laa . Wa nihh manusia biasa  jea senget ! Wa ada perasaan aw ? Wa bukan patung atau tunggul yang takde hati tuhh . Walaupun rasa sakit hati sangat dengan senget , tapi wa tetap taknak marah senget . Wa takk rase wa perlu marah kan ? so, wa hanya mampu untuk tegur senget jea :) senget cakap laa macam tuh kat perempuan lain pun , semestinya mereka tak boleh terima . Walaupun mereka taa marah macam wa , tapi mereka tetap ada perasaan geram , maybee :'( wa rase diri wa hina pulakk bila senget cakap wa macam tuhh . senget pikir wa nihh perempuan macam apa ? Wa memang bukan yang terbaik, tapi wa try jadi yang terbaik untuk lu ! faham ?! Wa nihh takk pandai nak marah orang . sebab wa tahu, wa pun banyak buad salah :( senget gurau macam tuh, tapi wa takk rase tuh sebagai gurauan , tapi sebagai sindiran :)

senget nak tahu sebab apa wa cakap gurauan senget tuh macam sindiran ? sebab wa sedar yang wa nihh bukan lahh baik sangat berbanding dengan perempuan kat luar sana tuhh ^^ wa penat daa nakk nanges apa bagai . airmata wa nih sampai habes sebab lu senget . walaupun lu tak tahu sebab apa wa nanges ! sebab wa taknak senget risau . wa dahh cukup sabar dengar macam macam pasal senget . tapi wa diamkan jeaa . Wa percaya kat senget , sebab tuh sebab tu wa taknak dengar apa yang diorang cakap >,< lu memang dah sakitkan hati wa sekali lagi senget ~ wa hanya mampu sabar jea, sebab wa perempuan :) Allah ciptakan hati perempuan nihh lembut ~ Dulu senget yang cakap kat wa macam tuh kan ? tapi kenapa senget buad jugak hati wa sakit ? haaa ? wa takk faham laa . dan wa harap sangat senget ikhlas dengan wa , macam mana ikhlas wa selama nihh dengan lu senget ! wa bukan pandai nakk bermadah pujangga bagai macam lu :') wa nihh minah kecoh jea , kan ? menyusahkan lu jea layan wa selama nihh ! wa taknak lahh selalu macam nihh , wa harap nih laa yang last lu buad wa nanges . Kalau senget buad wa nanges lagi , memang wa belasah senget nanti ! :P 





byeebye ~ wa nakk pergi cari mood wa yang dahh berlari tuhh ! Assalamualaikum .
*Sabar dilla :) Allah tengah duga hubungan kau dengan dia :) *

Blogger Siput :3

hyee ;) hehe , Assalamualaikum ^_^
now, time for typing my story, right? so, just read and leave your nice comment :*
btw, I nakk bagi tahu kat you semua , yang I dahh rasa best giler dengan dunia blogger nihh ^_^

hehe, kalau laa kawan I takk bagitau kat I pasal blog nihh, you alls memang takkan jumpa dan takkan kenal I kan ? hehe, sememangnya ^_^ lagi pun aku baru jea 2 bulan dalam dunia blogger nihh :') terasa seronok, sebab boleh luahkan semua rasa hati dan berkongsi cerita dengan korang :) walaupun tak ada siapa yang baca cerita mengarut + takk best aku tuhh . :') well, aku still rasa seronok sebab ada jugak orang nakk singgah blog aku yang comot nihh ;) aku suka menulis sebenarnya. Selalu buat diari . tapi jarang aku pedulikan buku tuhh sejak aku ada blog :* btw, menulis adalah hobi aku ;) kalau aku ada daya fikiran dan imaginasi yang tinggi, memang aku pilih untuk menulis novel :) hehe, takesahh novel apa ^_^ tapi, maybee novel about love ~ 


Blog niyy tak ramai tahu kewujudannya ^_^ awak tahu sebab apa ? sebab saya buat blog bukan untuk popular or femes :) blog nihh dibuat hanya untuk meluahkan rasa hati ^_^ jangan nak tuduh aku nihh kejar populariti pulakk xD macam laa aku nihh nak sangat publisiti murahan .


#Awak, saya hanya insan biasa yang ingin meluahkan rasa hati dekat blog comot nihh . mungkin dengan meluahkan rasa hati disini, saya akan rasa lega :) pelbagai masalah saya kongsi kat sini ^_^ sebab takde siapa yang nak dengar masalah aku , cerita aku, segala benda buduhh yang aku alami :') so, aku simpan semua cerita kat sini :) blog nihh diari aku . kepunyaan aku, suka hati,jantung, paru-paru, dan limpa aku lahh kan ??? 


byebyebye, Dilla dahh takde idea nakk menulis panjang sebab .....  ~ okeyy, kesuntukan masa , waa chaww minum cincaww dulu !!

Assalamualaikum ^_<

Jumaat, 7 Jun 2013

10 Fakta Menarik Mengenai Lelaki

Assalamualaikum ^__^
hehe, hari yang indah nihh aku nakk share dengan korang 1 fakta menarik :) hope korang suka lahh yea ? fakta yang aku nakk share dengan korang ari nihh ialah .......
jengjengjengggg ~ whaha, 10 fakta menarik mengenai lelaki :) dipetik dari majalah NUR :) mehh baca cepat ^__^ *walaupun dah ramai yang share benda jadahh nihh , tpi aku nakk jugakk share benda alahh nihh kat korang *

1. Lelaki tertarik dengan wanita bukan daripada rupa paras, tetapi dari segi kekemasan penampilan dan kematangannya.
2. Bila lelaki cakap, "saya tak faham lahh dengan awak nihh" . Maksudnya dia tidak memahami sikap anda bukan diri wanita sendiri. Cara perempuan berfikir tidak sama seperti lelaki .
3. Lelaki boleh angau dengan senyuman seorang wanita.
4. Perkara sensitif bagi lelaki adalah teman wanitanya selalu menceritakan perihal bekas kekasihnya.
5. Jangan cabar lelaki dengan mengapi-apikan tentang sesuatu, mesti dia mahu buktikan juga. Jadi cabar dia untuk perkara yang mendatangkan manfaat kepada awakk awakk semua ;)
6. Bila lelaki berkata "tinggalkan saya seorang diri" itu bermaksud "saya harap awak boleh ada disisi dan menenangkan saya ^__^ *kena fahamm perasaan lelaki*
7. Lelaki tidak akan memilih wanita yang gedik sebagai isteri kerana mereka tetap mengutamakan wanita yang sopan santun . *sopan santun tau ? jangan brutal sangad*
8. Bagi lelaki, sayang itu tidak diluahkan dengan kata kata tetapi lebih kepada memberi perhatian dan ambil berat terhadap korang ^__^
9. Kadang kadang lelaki tiada keputusan yang muktamad.
10. Lelaki suka wanita yang pandai memasak dan buat kek ^__^ *buat kek ? pehh, takk lepas lagi nihh*

so, tu jea lahh yang dapat aku share kat korang pada malam yang sepi lagi sunyi nihh :) btw , aku tengah mesej dengan senget aku nihh ^__^ sesungguhnya, dia amatlaa sengal !

byebyee , assalamualaikum :)

Khamis, 6 Jun 2013

ohh cikguku ^__^

Assalamualaikum :) 
hehe, btw malam yang sungguh indah lagi permai nihh . aku 'ter'rajin pulakk nak share kat you alls pasal cikgu praktikal aku ^__^ hehe . Cikgu aimy nama diberi , kecil molek orangnya :) ada sepasang mata yang cantik ^^ hehe .
*cikgu, anak muridmu ini cemburu dengan mata hitam cikgu yang cantik tuh*

Okay, first time tengok cikgu aimy ajar ? ^__^ Serius taa suka dia , nampak macam cikgu nihh cerewet , and suka marah marah >.< errr ~ Dia ajar kelas sukan dan jasmani . time sukan kadang kadang aku suka sangat cakap cikgu nihh cerewet and then cakap cikgu 'cikgu nihh apabenda laa' . hehe ^^ *maaf atas kata kata saya cikgu*

and lastly, setelah 2bulan cikgu ajar :) baru aku nampak sifat sebenar cikgu aimy :) serius dia baik ^^ takk rugi aku belajar dengan cikgu aimy :) cikgu aimy suka jerit jerit :) *cikgu ? kita geng !* aha, dan akhirnya, time exam , cikgu laa yang ingadkan aku balik apabenda yang dia ajar :D hehe, terima kasih cikgu . btw, time tengah exam lahh dia bagi kiteorang , satu benda yang berbentuk love :') hehe , serius, benda tuhh cantik . ada lagi aku simpan , but taknak tunjuk kat sini . kenangan dengan cikgu memang banyak walaupun cikgu hanya sekejap jea dekat SMK KULAI BESAR .
jasa cikgu tetap saya akan kenang sampai bila bila :) insya Allah !

okayy, stop now ^^ time for rest ~ hehe, Dilla speaking english, you know why I speak english ? because I always fail in english exam ^^ so ? so , I must to try and try speak english . maybe my english so bad :) I will approve to my friend , I also can speak english clearly ^^ 

okayyy, byabyeee sayang sayang sekalian :* hehe . Assalamualaikum ^^

*maaf , english saya sangat teruk :( then , betulkan laa kalau salah ^^ thanks *

Selasa, 4 Jun 2013

Dugaan ~

Assalamualaikum :) hyee ^^ come back for new story :) will story about test from Allah :)
*makk oii ~ english jenis apa daaa aku pakai ? hahhhh , hentam saja lahhh labu *

guys ? pernah kenal dengan perkataan DUGAAN HIDUP ? :-) semua manusia mesti kenal dengan perkataan tersebut . sebab ? sebab semua manusia tidak akan pernah terlepas menghadapi dugaan hidup :') Allah duga kita, Allah uji kita :-) Dia nakk tengok , adakah manusia yang dicipta-NYA seorang yang sabar dan tabah ? Kita manusia :) Satu demi satu dugaan pasti akan datang :) sabar dan tabah adalah kunci segala ujian ^^ Mungkin kita ingat dugaan yang kita hadapi adalah dugaan yang besar :') tapi kita tak sedar, ramai lagi manusia yang sedang diuji dengan ujian&dugaan yang lebih besar . Bukan senang nak tempuh dugaan Allah :) dan, ketika kita susah , Allah yang bantu kita :) Allah sentiasa dengar rengekkan kita, kita mengadu kat Dia :) Allah suka bila kita kongsi masalah dengan Dia :-) yea, walaupun kita sedang hadapi dugaan yang hebat . jangan sesekali kita anggap Allah tak sayang kita . Allah duga kita sebab Dia sayang kita . Dia adil kepada hambanya :-) Dia beri kita dugaan :) dan akhirnya ? siapa tahu ? orang yang sabar pasti akan dapat balasan yang lebih baik dari Allah :-)

Aku juga manusia :-) tak terlepas dari dugaan Allah . Allah duga kesabaran dan ketabahan aku :-) aku kuatkan hati . tiap tiap malam , aku mengadu pada Allah masalah yang aku hadapi dengan airmata :') sebelum aku tidur, aku niat dalam hati aku untuk tabah menghadapi hari yang akan datang :-) banyak lagi dugaan yang Allah akan beri pada aku . Dugaan yang aku alami mungkin tidak sebesar mana :-) tapi, sudah cukup mencabar kesabaran hati aku . kalau aku sedang diduga , pasti yang bermain dalam fikiran aku adalah ? "Allah duga aku, mungkin aku ada buad silap . So, aku kena sabar dan selalu ingad , Allah sentiasa ada untuk aku ". Allah lebih mengetahui apa yang akan terjadi :-) Allah buad kita sedih sekarang nihh . tapi, mungkin dia ingin kurniakan kebahagiaan yang kekal untuk kita suatu hari nanty :-)

ALLAH adalah segalanya :) Allah sentiasa ada untuk kita :) Allah sahabat kita :) Allah tempat kita mengadu nasib :) dan semestinya, Allah adalah CINTA ABADI semua muslim dan muslimah :)
Renungkan laa wahai sahabat ;-) Assalamualaikum :-)



Sabtu, 1 Jun 2013

Dia Buat Aku Cemburu -,-

Assalamualaikum ;)

kuatkan radio, kuatkan radio anda . huyeahh . aku yang patutt , yang patut ...................
*ehh jap , wa gi matikan radio jap , memekak kat sebelah wa :<

btw, dahh 3 hari tak update :) rindu jugakk laa nakk update blog nihh :(
ehh, you alls ? you alls tahu takk ? senget aku tuhh bengong ! ^^
time mecej dengan dia kan , kan , kan ^^ hehe , baik aku cerita bebetul , sebelum kena baling kuali dengan you alls :*

mecej from senget : Err -,- beby , ada awek phillipines niyy chat dengan bie ^^ tapi dia guna englishh . bie takk faham seyhh :/

than, time tuhh aku daa rasa macam nak baling hp ke dinding. nasib baik perasaan terkawal . aku cool jea ~
*cool lahh sangat , padahal dah baling hp kat dinding , takk pasal pasal berkecai hp *
whahaha .

aku balas : kalau dah tak faham , tak payah lah layan :)
hmm, aku memang dahh rasa jeles sikit :< tapi aku mecej dengan dia macam takde perasaan tuhh :<
 * taknak dia tahu yang aku jeles *

dia balas : alaa, takpe lahh . bie layan jea lahh . awek cun niyy :p

pehh , macam rasa nakk baling periuk belanga kat dapur nenek tuh kat dia jea !
nasib baik takde depan mata . siyes, walaupun dia bergurau , aku tetap rasa jeles . sebab kalau aku online facebook. aku jarang nakk layan lelaki, kecuali member aku :) tapi dia ? yea laa , aku lupa , dia kann BUDAKK PANAS . and then, dia pulakk peramahh gila :(
actually , aku takde laa nakk simpan perasaan jeles tuhh lama lama :)
takda faedah punss :* hehehe

dia buad aku rasa macam nak gila :( nasib baik mental aku okayy lagi ^^ hehe
* dilla niyy kuat tau ? dia tabah orangnya :) *
dia layan semua orang yang chat dengan dia :) tapi aku ? just balas hyee , and then takk aktif kan chat :(
aku taa boleh nak layan lebih lebih :( nanty aku rasa serba salah dengan dia :')

takkpe , untuk kesembilan kalinya, dia buat aku cemburu :( wait and see ! aku pulakk balas balik nanty .
byebye guyss :* tata , assalamualaikum :) wait for my next storyy :*
* walaupun english saya berterabur, tapi saya berusaha jugakk nak speaking *

okayy ^^ sape yang baik + friendly ? mehh singgah SINI SENGET kejap :*
thankss , jasa anda amat saya hargai ^_^

Isnin, 27 Mei 2013

BOSAN ~ erghhhhh -,-



Okay :) assalamualaikum . 
heyy beb ? buad apa tuhh ? tengah makan ? ohhkayy, taknak kacaw :*
btw, malam niyy aku terasa bosan . terlalu bosan , terlampau bosan , dan tersangad bosan :(

you know why ? *berterabur english -,- * 
sebab sekarang nihh hari cuti . tak tahu nak buad apa :<
kalau cuti setakat 2 hari ? aku kesah hapee , kan ? 
niyy cuti, bukan dua hari beb , tapi 2 minggu >,<
bolehh mati kutu aku macam niyy. bukan kutu jea yang mati , silap silap kucing aku pun mati :<
erghh :< siyes bosan gila babun ~
siapa bolehh teman aku ? 
*pehh ,  macam lahh orang nakk teman tuhh boleh jalan tembus lappy niyy :< *
btw, dalam rasa bosan tuh , ada jugak rasa rindu :')
terlalu rindukan member :< nakk jumpa ! lagi lagi Aina anak pakcik Rahmat tuhh .
siyes aku rindu gila vaveng ~ ehh ? dia ingad aku lagi takk ehh ?
haha, BUDAK PANAS , mana nakk layan aku yang sejukk nihh :') 
*ayat macam nakk mintak penampar *

ehh , copp !
aku pun rindukan Senget aku yang senget tuhh :<
bila boleh jumpa ? hmm ? bilaaaaa ? :'< 
*tetiba hati sayu , airmata dah nak menitik . gedik jea kan aku nihh :'( *
Senget ? kau rindu aku takk ? nampak gaya macam kau tak rindu kat aku jea kann ?
baru sehari takk mesej dengan kau , aku dah macam orang takde arah tuju , tahu ? :(
brrr -,- time time macam niyy laa kredit nakk habis .
*sesungguhnya , aku sedang bersabar -,- *
okayy , entri kali nihh memang membiulkan korang -,-
baik aku berhenti sampai disini , sebelum pembaca semua pengsan ;)  
okayy, chaww dulu :* 

 Assalamualaikum , take care guys :* 

Ahad, 26 Mei 2013

Cahaya Keadilan Disini :-)

Assalamualaikum :) hyee , holla !

okayy , entri kali niyy aku nak cakap pasal nama aku :) hehe 
semua orang ada nama , kan kan ? 
nama aku yang sebanar adalah NUR AMIRA ADILLA RAMLE :D
and maksud nama aku ialah CAHAYA PUTERI KEADILAN .
aku bangga dapat nama tuhh :) hehehe

Lain tempat aku pergi, lain nama yang dipanggil :)
kalau family and member aku kat kulai ,
mereka semua panggil aku ADILLA  dan ada juga panggil aku ADELE  :)
masa kat JB , nama panggilan aku ada empat :)
AMIRA , MIEYRA  , EYLA :) and last one .
best friend forever aku selalu panggil aku MILO :)
kenapa dia panggil aku milo ? 
sebab aku suka minum milo leww :*
hehe , aku suka orang panggil aku MILO .
aku takk tahu kenapa ^^V
maybe BFF aku yang bagi nama tuhh and aku sayang dengan panggilan tuhh :*

hehe, okayy :) siapa lagi yang takk kenal aku ?
mehh aku kenal kan diri kejapp :*
Nama diberi NUR AMIRA ADILLA RAMLE :)
can call me anyname you want :* hehee .
aku sayang dengan nama aku . 
kau orang punn kena sayang dan bangga dengan nama sendiri , okayy ?

okay , sampai disini sahaja nukilan dari hujung jari AdillaRamle  :*
okayy , stop here :) byebye, nakk citew pendek jea, yang aku panjang panjang niyy kenapa , kan ?
assalamualaikum :) kalau ada hati nakk tegur, tegur jeaa :) aku takk makan orang punn, okay :* 
hehe ~ tata :*


okayy ~ CAHAYA PUTERI KEADILAN here :)
omeyy kan ? whaha . perasan gila babun japp :*

Khamis, 23 Mei 2013

Exam Habis + Holiday Start :*

Assalamualaikum :*

heyy, bersawang + berhabuk aku punya blog >.< eshh , apa nakk jadi !

okayy :) hari niyy aku dahh bolehh update blog balikk ;)
examm dahh habis doe :* hehe , saya suka ! 
btw, paper math and sains buad otakk aku beku secara tiba-tiba  .
setiap soalan aku , bila aku baca mesti aku akan cuak 3 saat >_<
serius susahh, memang mencabar otakk aku yang takk berapa nakk pandai nihh .

hehe, okayy . tuhh exam punya citew :)
yang lepas jangan dikenang , kalau dikenang memang akan kena tendang :* hehe
Btw, hari niyy , holidayy dahh start :D 
wehh ? HOLIDAY ! HOLIDAYY ! okayy , seronok + boring + rindu senget .
eshh , tak pasal pasal nanty aku rindu makcik kantin :(
haha, rindu aku nakk makan karipap karipap cinta makcik kantin ~


okayy :) tengokk muka orang yangg excited nakk holidayy tuhh :*
haha >_^
kbyee , Assalamualaikum ya ahli Blogger :*

Sabtu, 18 Mei 2013

Takut ~ ohh , Seram meyhh :-(


assalamualaikum :)
okayy , sekarang aku tengah takut :/ serius aku takut !
sebab ? okayy , aku story sekarang :(

Dia member aku . walaupun aku takk rapat sangat dengan dia .
tapi dia selalu share problem dia dengan aku . and aku senang tolong dia .
sebelum niyy, yea aku terbuka hati nakk tolong :D 
tapi bukan untuk masalah dia yang sekarang :/
serius aku takut ~ 

. dia selalu cakap pasal dendam ><
and dia mintakk aku rahsiakan kalau ada apa apa terjadi .
aku takk tahu nak buad apa ><
dia macam percayakan aku sorang .
btw, aku percaya yang dia takkan buad bendabenda bodoh :')
aku sayang dia, even dia bukan kawan baik aku sekalipun .

dia baik sebenarnya :) tapi dia terpengaruhh dengan orang sekeliling .
aku taknak dia terus dengan dunia dia sendiri .
aku , bab bab dendam niyy , takut sikit ><
ehh, bukan ~ aku takut banyak !

harap harap laa dia okayy jehh :')
amin ~ mohon, dia hapuskan rasa dendam dia tuhh .

haha, sampai situ jea lahh aku punya citew yang penuhh beria tadi >_< 
now, aku nakk pergi menyemak kat blog orang ;)
tata, assalamualaikum :)

p/s: guys ? penuhkan hati dengan kesabaran , bukan penuhkan hati dengan perasaan dendam :)
                       renung-renungkan lahh yea ? :-)

Jumaat, 17 Mei 2013

Saya Mahu Senget Sorang :)


Assalamualaikum :)

okayy guys ? sihat ? ;) btw, aku sihat jea :) kalau korang takk sihat , pegi makan ubat :p
hehe ~ harituhh aku takk sempat nakk update satu story nihh kat korang :)
kesuntukan masa lew peeps >< hehe .

okayy, start now ~
Masa hari guru hari tuhh , semestinya best :)
sebab kan, aku asyik berkepit jea dengan Senget aku tuhh .
Lepas tuhh dia ikot aku dengan member lepakk astaka :*
serius best :) nakk gelakk guling guling aku tengok member aku >.<
macam takk pernah pergi padang sekolah jea .
sekali pandang macam budak sekolah buad lawatan sambil belajar jehh :p
whaha, mengong muchh ~

and then , aku dengan Senget main payung member aku :)
hehe, dengan berpayung bagai ~ daa lah time tuhh aku ngantokk :/
sikit jea lagi aku dah nakk tertidow katt kaki dia ! >.< aduhhai !
Senget cakap, "kalau nakk tidow, tidow jea lahh. nanty bie kejutkan".
aku pun jawab "takut nanti bby takk bangun leww" 
*aku nihh jenis yang tidur mati, susah sikit nakk kejutkan* ^^v peace ~
Dia suruh aku baca komik kalau nak hilangkan ngantok >.<
serius, lagi mengantok aku baca komik tuhh . alahaii ~

And adalah satu part nihh , dia kata "main pusing pusing payung nihh , dahh macam roda impian"
aku pun gelakk jea :D ahakks . 
dia tanya " nakk bape juta ? ke rumahh besar ? atau kereta besar ?"
aku jawab "takknak semua tuhh" *suara gedik + manja ;) hehe
dia tanya lagi "abestuhh nakk apa ?"
aku jawab " nakk ............................................. jea ^^ . hikhik ~
secret leww >< 

Senget, aku happy gila time tuhh tao ? 
takk pernah rasa bahagia macam tuhh :)
dengan layan member nya lagi , serius riuhh gila :D
memang tu lahh kenangan yang aku akan ingat sampai bila bila ~

Wahai Senget ? Saya bahagia dengan awak .
saya nakk awak selalu ada untuk saya .
saya nakk awakk selalu sokong saya .
mcam awakk pernahh buad kat saya dulu ;) 
time saya sedihh, awak penghibur saya :) awakk buad hati saya tenang :D
saya nakk awak tahu, saya takut awak pergi dari saya :)
saya perlukan awak , sebab awak yang selalu bagi semngat kat saya :*
serius, saya perlukan awakk wahai Raihan Fikri B. Suhaimi :*